Een zuiverende chaos

Gepubliceerd op 27 augustus 2024 om 15:33

Momenteel zien we de tekenen van de door velen voorspelde chaos. Het is een van de gevolgen van het opruimen van duistere energieën en oude programmeringen in deze eindtijd, ofwel de aanloop naar een nieuw begin. Deze duistere programmeringen zijn ooit tegen onze vrije wil geïnstalleerd. De aarde is een van de laatste bolwerken van dit universum waarbij deze intense zuivering plaatsvindt. Het gebeurt in het groot en in het klein. Iedereen kan de gevolgen hiervan waarnemen in de maatschappij, maar ook bij zichzelf of andere mensen.

Zo worden er bijvoorbeeld kwaadwillende programmeringen uit onze mind verwijderd. Vanwege het wegvallen daarvan, gaan mensen twijfelen aan bestaande dogma’s en zogenaamde waarheden. Mensen zullen zuiverder kunnen voelen wat wel en niet meer klopt. Sommigen raken daardoor in verwarring of worden juist rustiger en helderder. 

“Loslaten betekent tijdelijk het houvast verliezen. Niet loslaten betekent voor altijd het houvast verliezen.” (Sören Kierkegaard)

Velen raken hun vaste overtuigingen kwijt, of twijfelen vervolgens opnieuw aan alternatieven die eerst zo goed leken… Dit is veelal nog ingegeven door onze onbewuste mind die door onjuiste programmeringen geen onzekerheid kan toelaten. Dit duurt totdat uiteindelijk ook deze diep gewortelde neiging alles vooral met onze mind te willen begrijpen, zal verdwijnen. 

Bij iedereen verloopt dit anders, afhankelijk van persoonlijke factoren. 

Je zou onze mind kunnen vergelijken met een harde schijf, waarop programma’s geïnstalleerd zijn. De harde schijf wordt leeggehaald en uiteindelijk opnieuw geformatteerd. Het nieuwe besturingssysteem zal compleet anders zijn. De ‘goede’ programma’s komen deels, gerepareerd en in een nieuw jasje terug maar de ‘foute’ programma’s niet meer. 

los zand door vingers

Deze eindfase zal nog een tijdje aanhouden, al weet niemand precies hoelang. De gevolgen zullen zichtbaar en voelbaar worden, bij de een meer of explicieter dan bij de ander. Niet alleen in onze mind, maar ook in maatschappelijke systemen zal dit zichtbaar worden.

“Ga je mee verdwalen, ik weet de weg” (Loesje)

Chaos, verwarring en niet-meer-weten zullen plaatsmaken voor een gezuiverde nieuwe basis voor de onbekende werkelijkheid voor ons. We kunnen en hoeven het op dit moment allemaal niet meer uitputtend (want dat is het voor velen…) te weten met ons hoofd, ons hart weet genoeg. 

“De echte ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen, maar het kijken met nieuwe ogen.” (Marcel Proust)

Ernst en Vera

Heb je na het lezen van dit blog behoefte om met ons verder op dit thema in te zoomen, neem gerust contact met ons op.

Je bent van harte welkom. 

Van hart tot hart,

Ernst en Vera